Romeo en Julia

Romeo en Julia zijn het beroemdste liefdespaar uit de geschiedenis. Een verhaal dat altijd actueel blijft. Over liefde en over strijd tussen de families. Dat is in de muziek goed te horen want een orkest bestaat immers ook uit verschillende families van instrumenten! Phil zuid vertelt samen met de leerlingen en twee acteurs een eigen versie van dit verhaal. Daarin kiezen Romeo en Julia én de kinderen zelf voor een nieuwe afloop…. De muzikale bijdragen van de leerlingen zijn daarbij onmisbaar. Een mooie aanleiding voor een gesprek in de klas over het ontstaan van ruzie en het weer goed maken.

Waarom zou je Romeo en Julia aanbieden aan je leerlingen?

  • De kinderen nemen actief deel aan het concert en ervaren hoe leuk en fijn het is om samen muziek te maken.
  • De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.
  • De kinderen leren over sociale relaties door middel van het verhaal van Romeo en Julia, ook door de instrumentenfamilies in het orkest.
  • Leerlingen zien en horen een live symfonieorkest op het podium en maken kennis met de instrumenten van het orkest.
  • Leerlingen leren het verhaal van Romeo en Julia en de muziek van Tsjaikovski kennen.

Praktische informatie

Doelgroep: groep 6 (eventueel groep 7 en 8)

Wanneer: Donderdag 23 november 2023

Aanvang : 13:00

Waar: Theater Kerkrade

Lesmateriaal 
Het orkest heeft jullie hulp nodig! De leerlingen zijn een actief onderdeel van de voorstelling en zonder hen is er geen goede afloop van dit mooie verhaal.
Het uitnodigende digitale lesmateriaal helpt jullie om je optimaal voor te bereiden op de voorstelling! Voor de deelnemende scholen aan Meer Harmonie in de Samenleving start de voorbereiding op deze voorstelling vanaf 1 oktober en wordt door de vakdocent Muziek uitgevoerd.

Via ‘inschrijven’ kun je de school aanmelden voor de voorstelling

INSCHRIJVEN

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving (MHIDS) en philharmonie zuidnederland hebben de handen ineen geslagen om basisschoolleerlingen uit de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade kennis te laten maken met klassieke muziek uitgevoerd door een voltallig symfonieorkest in het theater.

De voorstelling maakt in groep 6 integraal onderdeel uit van de leerlijn Meer Harmonie in de Samenleving.

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: