Rhythmix

Rhythmix is een muzikale live show die je leerlingen gezien moéten hebben. In deze muzikale ontdekkingstocht laten de vier enthousiaste slagwerkers van Percossa en de musici van Philzuid de jonge gasten de uitersten beleven van wat een groot symfonieorkest allemaal kan: van tergend traag tot onspeelbaar snel en virtuoos, van bijna stilte tot de overweldigende klank van een groot symfonieorkest, van vlammend flamenco tot ingetogen klassiek. Ze ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Door een actie-reactiespel verbinden zij vanaf het allereerste begin de leerlingen in de zaal met de musici van Philzuid op het podium.

Doelgroep: Groep 6

Datum/tijd: Donderdag 28 november 2024 van 10.30 en 13.00 uur

Plaats: Parkstad Limburg Theater Kerkrade

Beschikbaar: Voor scholen aangesloten bij het programma Meer Harmonie in de Samenleving

Kosten: Kosteloos

Vervoer: € 4 per leerling voor de bus.

Inschrijven via: Planned Culture Parkstad 

 

Waarom zou je Rhythmix aanbieden aan je leerlingen?

  • De leerlingen participeren in het concert en maken sámen met het orkest muziek.
  • De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.
  • Door, tijdens en na de voorstelling leren de leerlingen over de absolute waarden van muziek zoals dynamiek, tempo, ritme, de klank van het orkest en de betekenis van muziek.
  • De muziek activeert, motiveert en inspireert de leerlingen en geeft ze een succeservaring.
  • Het grote orkest blaast de leerlingen van de stoel, dát is wat live muziek met je doet.

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving (MHIDS) en PhilZuid hebben de handen ineen geslagen om basisschoolleerlingen uit de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade kennis te laten maken met een klassieke muzikale theatervoorstelling en de kennismaking met een symfonieorkest.

De voorstelling maakt in groep 6 integraal onderdeel uit van de leerlijn Meer Harmonie in de Samenleving.

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: