Expeditie Orkest Live voor groep 6

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving bezocht op 13 juni 2023 met 500 leerlingen de voorstelling Expeditie Orkest uitgevoerd door PhilZuid.

Expeditie Orkest live is een voorstelling over de eigenzinnige Mijs. Mijs zit niet goed in haar vel, thuis is er gedoe en op school vindt iedereen haar stom. Zo langzamerhand vindt ze zichzelf ook heel stom en verdwijnt ze in chaotisch gedrag. Ze wil weglopen maar tot haar stomme verbazing verschijnt tijdens het concert een vrouw speciaal voor haar. Een oermoeder die dwars door Mijs heen lijkt te kijken. Aan de hand van haar eigen levens, (ze heeft er al zoveel gehad, zegt ze) neemt ze Mijs mee de hele wereld over. Ze laat zien hoe de instrumenten zijn gemaakt van materialen uit de natuur. Hoe ze allemaal hun eigen klankkleur en karakter hebben en hoe ze prachtig klinken als ze worden bespeeld door de musici van philharmonie zuidnederland. Door de emoties in de muziek geeft de oermoeder het meisje inzicht in zichzelf. Aangemoedigd door de muzikale bijdragen van de leerlingen durft Mijs uiteindelijk haar hart te luchten. Ze ontdekt haar eigen klankkleur en kracht en dirigeert vol zelfvertrouwen het orkest naar de finale.

Meer Harmonie in de Samenleving op bezoek aan de schoolvoorstelling Broer! 2022 van philharmonie zuidnederland

Laat je inspireren!

Waarom zou je Expeditie Orkest Live aanbieden aan je leerlingen?

  • De kinderen zien het orkest en alle instrumenten nu in het echt en beleven live gespeelde muziek.
  • Door de muziek ervaren kinderen hun eigen emoties en kunnen ze hier uiting aan geven.
  • De voorstelling biedt verschillende mogelijkheden om aan te sluiten bij het sociaal emotioneel onderwijs
  • De leerlingen krijgen een succeservaring door samen op belangrijke momenten in de voorstelling mee te doen

Samenwerking philharmonie zuidnederland en Meer Harmonie in de Samenleving

De muzikale schoolvoorstelling Expeditie Orkest Live wordt in de gemeenten Brunssum, Kerkrade en Landgraaf vormgegeven vanuit de samenwerking tussen de philharmonie zuidnederland en het programma Meer Harmonie in de Samenleving. Vanaf schooljaar 2022-2023 zal voor alle groepen 6 van de 31 deelnemende scholen aan het programma de mogelijkheid geboden worden om de voorstelling te bezoeken en maakt de voorbereiding en de muzikale nazorg integraal onderdeel uit van het programma Meer Harmonie in de Samenleving.

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: