In samenwerking met onze partner WMC Kerkrade bezocht de Cubaanse band Banda Boyeros als onderdeel van het programma Meer Harmonie in de Samenleving op maandag 4 juli t/m 8 juli 2022 11 basisscholen in de gemeente Brunssum, Landgraaf en Kerkrade.

De band heeft samen met de +/- 3.000 leerlingen van de basisscholen gedanst en muziek gemaakt. Tijdens de uitvoering op de schoolpleinen werd er met de groepen 7 en 8 van de betreffende scholen ook samen muziek gemaakt op het vooraf ingestudeerde nummer: Oye Como Va. De leerlingen van de basisschool hebben de band onder andere ritmisch begeleid door middel van boomwhackers. Het programma heeft de leerlingen vooraf muzikaal voorbereid op het bezoek.

Sfeerimpressie op basisschool de Veldhof

Op een aantal scholen heeft Banda Boyeros ook een presentatie bijgewoond over het land Cuba, de cultuur, de politiek etc. Deze presentatie werd gegeven door de leerlingen van groep 7 en 8  en vertaald door de begeleidende tolken van het programma Meer Harmonie in de Samenleving. De scholen waren vooraf door het programma MHIDS voorzien  van een vakoverstijgende lesbrief om het bezoek voor te bereiden.

“Voor ons was het een onvergetelijk week waarin we wederzijds veel hebben beleefd en geleerd. Wij hebben de kinderen onze muziek en dans aangeleerd en de kinderen hebben ons blijdschap en emotie op hun eigen manier terug gegeven”

Daya Aceituno artistiek leider Banda Boyeros

Basisschool de Caleidoscoop geeft een presentatie over Cuba

Thema wereldmuziek

In de doorgaande lijn van het programma Meer Harmonie in de Samenleving zit het thema wereldmuziek in de bovenbouw van de basisschool. In samenwerking met het World Music Concours Kerkrade heeft  het programma ervoor gekozen om voor de deelnemende basisscholen het thema vorm te geven vanuit een scholentour met de Cubaanse band Banda Boyeros. De kinderen konden zo beleven en ervaren wat wereldmuziek en andere culturen kunnen inhouden.

Het programma is de band enorm dankbaar voor dit muzikale geschenk aan onze regio!

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: