Donderdag 2 juni bezoeken ruim 500 leerlingen van de 17 basisscholen aangesloten bij het programma Meer Harmonie in de Samenleving de voorstelling Broer! uitgevoerd door philharmonie zuidnederland in het Parkstad Limburg Theater.

Broer!

Opstaan om de Welkomst Yell te doen, een swingende bodypercussie uit te voeren, te dansen en te zingen. Stilzitten gaat niet, je moét wel meedoen bij de muzikale voorstelling BROER. Een voorstelling over de tweelingbroers Ketim en Raban die door hun hartenklop eeuwig met elkaar verbonden lijken, maar tegelijkertijd van elkaar verschillen als dag en nacht. Zeker als ze ruzie hebben. Ketim noemt Raban een sufferd, Raban vindt Ketim juist slim en geslepen. De een wil vergeven, de ander weet van geen wijken. Worden ze uiteindelijk toch nog beste broers? Gaan ze hun gezamenlijke hartenklop weer voelen?

Samenwerking

Meer Harmonie in de Samenleving en philharmonie zuidnederland zijn een unieke samenwerking aangegaan waarbij de voorbereiding op en het bezoek aan de theatervoorstelling integraal onderdeel uitmaken van de doorgaande lijn in groep 6 van het programma MHIDS. De uitgangspunten van de voorstelling waarbij de focus ligt om samen (met een groot orkest) muziek te maken en te beleven en te werken vanuit een muzikale thematiek aan sociale emotionele ontwikkeling van leerlingen past bij naadloos aan bij de doelstellingen van het programma Meer Harmonie in de Samenleving.

De samenwerking is aangegaan op basis van een pilot-jaar met een doelstelling naar een meerjarig perspectief!

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: