Parade 2024

De Brunssumse basisscholen kunnen vanuit het programma Meer Harmonie in de Samenleving deelnemen aan het project “Parade 2024”. Dit project betekent dat in de periode tussen de mei- en zomervakantie het Worldfestival Parade integraal onderdeel gaat uitmaken van het onderwijscurriculum van de Brunssumse basisscholen door het adopteren van een werelddeel op het festival vertegenwoordigd.

Workshops ‘Dare to Dance’

Tijdens de reguliere muzieklessen van groep 6, 7 en/of 8 kunnen de leerlingen, die dit willen, een workshop ontvangen verzorgt door één van de drie dansscholen (Benito Deane, Studio Hellenbrand of SMK). Deze leerlingen zullen dansen gaan instuderen passende bij het geadopteerde werelddeel van de school en onder schooltijd een optreden verzorgen op donderdag 4 juli 2024 in het openluchttheater in Brunssum.

Klik op één van de onderstaande links voor het juiste inschrijfformulier:

inschrijfbrief voor de scholen: Benjamin, Caleidoscoop en Boemerang

 

inschrijfbrief voor de volgende scholen: Franciscus, Vlindertuin, Titus Brandsma, Meander, Opstap en Trampoline

Inschrijven

De leerlingen kunnen via de papieren brief of via het digitale formulier worden ingeschreven. De inschrijving sluit op donderdag 25 april 2024. Na deze datum kunnen leerlingen niet meer worden ingeschreven of meedoen!

DIGITAAL INSCHRIJVEN

Lesbrief ‘Worldfestival Parade’

De scholen kunnen deelnemen aan een vakoverstijgende lesbrief voor de bovenbouw met de thematiek Parade waarin de achtergrond en uitgangspunten van het festival centraal staan. De lesbrief bestaat uit een wekelijks activiteit en wordt uitgevoerd in de periode tussen de mei- en zomervakantie.

Regulier aanbod

Tijdens de regulier muzieklessen in groep 3 t/m 8 zal er aandacht worden besteed aan het festival door middel van het instuderen van muzikale activiteiten passende bij het werelddeel van de school. De leerlingen kunnen zaterdag 6 juli 2024 op het podium in het vijverpark hun muzikale kunsten laten zien.

Extra aanbod

De leerlingen die deelnemen aan het extra aanbod van Meer Harmonie in de Samenleving krijgen ook de kans om op zaterdag 6 juli 2024 op het podium in het vijverpark hun muzikale kunsten laten zien.

Muzikaal cultureel veld

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving zal samen met het muzikaal cultureel veld (koren, fanfares, harmonieën etc.) optrekken in het vormgeven van een mooie muzikale voorstelling op zaterdag 6 juli 2024.

 

 

Terugblik editie 2022

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving en Worldfestival Parade hebben tijdens de editie van 2022 als pilot met elkaar samengewerkt. Zo-NWS maakt van het optreden van de Brunssumse basisschoolleerlingen de volgende reportage:

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving (MHIDS) en Worldfestival Parade hebben de handen ineen geslagen om basisschoolleerlingen uit de gemeenten Brunssum intensief te betrekken om de achtergrond en uitgangspunten van het festival bij de Brunssumse jeugd onder de aandacht te brengen.

Het deelproject ‘Parade 2024’ is een optioneel onderdeel van de leerlijn Meer Harmonie in de Samenleving.

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: