Naschools aanbod

Inmiddels nemen 21 scholen in de regio deel aan het project ‘Meer harmonie in de samenleving’. Kinderen van alle groepen krijgen onder schooltijd wekelijks muziekles van een vakleerkracht.

Vanaf november 2020 starten we met een breed naschools aanbod, van zang tot slagwerk en blaasinstrumenten tot popband/DJ. Wij bieden onderstaande mogelijkheid op de school van uw kind.

BELANGRIJK! Niet iedere school heeft (hetzelfde) aanbod in de eerste ronde!

Vanaf maart 2021 komt er een nieuwe ronde met nieuw aanbod.

Koorklas

Zing jij graag? In de koorklas gaan kinderen van groep 4 en 5 in een groep zingen, en studeren ze samen liedjes in.

Eén keer per week wordt er gerepeteerd, in de middagpauze.

Na 9 weken wordt de koorklas afgesloten met een heus concert (live of online)!

Deelname is gratis.

Slagwerkklas

Altijd al eens willen trommelen? In de slagwerkklas maken kinderen van groep 5 en 6 kennis met diverse slagwerkinstrumenten, en gaan daarop in een groep actief ‘aan de slag’.

Eén keer per week wordt er gerepeteerd, direct na schooltijd.

Na 9 weken wordt de slagwerkklas afgesloten met een heus concert (live of online)!

Deelname is gratis, inclusief het gebruik van de instrumenten.

Blazersklas

Altijd al eens een orkest willen spelen? In de blazersklas leren kinderen van groep 5 t/m 7 in een groep een blaasinstrument bespelen.

Instrumenten die gebruikt worden zijn klarinet, saxofoon, trompet en trombone.

Eén keer per week wordt er gerepeteerd, direct na schooltijd.

Na 9 weken wordt de blazersklas afgesloten met een heus concert (live of online)!

Deelname is gratis, inclusief het lenen van een instrument.

Popklas

Altijd al eens in een band willen spelen? In de popklas gaan kinderen van groep 7 en 8 in een groep aan de slag op gitaren, toetsen en drums, en studeren ze samen popnummers in.

Eén keer per week wordt er gerepeteerd, direct na schooltijd.

Na 9 weken wordt de popklas afgesloten met een heus concert (live of online)!

Deelname is gratis, inclusief het gebruik van de instrumenten.

DJ-klas

Altijd al eens DJ willen zijn? In de DJ-klas gaan kinderen van groep 7 en 8 in een groep aan de slag met een echte DJ-set/mengpaneel.

Eén keer per week wordt er gerepeteerd, direct na schooltijd.

Na 9 weken wordt de DJ-klas afgesloten met een heus concert (live of online)!

Deelname is gratis, inclusief het gebruik van de materialen.

MHIDS is een initiatief van: