Feest op de boerderij

Dit heb je nodig voor de les:

  • Digitaal schoolbord, smartboard of videoscherm.
  • Voor iedere leerling twee potloden, viltstiften of een slaginstrument

Dit gaan we doen:

Juf Myrthe herhaalt het liedje “naar de boerderij”. De kinderen mogen net als vorige week op de plek van de rust in het liedje meeklappen, slaan op hun knieën of meestampen.

Ze herhaalt de geluiden van het lammetje en het biggetje en laat de grafische notatie zien die bij de geluiden horen (lang en kort). Vorige week hebben de kinderen deze geluiden met hun stem verklankt, vandaag mogen ze dit met een slaginstrument laten horen. Wanneer er niet genoeg slaginstrumenten in de klas aanwezig zijn, kunnen er ook stiften of potloden gebruikt worden .De juf doet verschillende ritmes voor en de kinderen spelen deze vervolgens na. Ze mogen zelf ook andere ritmes bedenken.

Omdat er jonge dieren op de boerderij geboren zijn, is het natuurlijk feest. Ieder dier doet dat op zijn eigen manier: de lammetjes en de schapen springen een gat in de lucht van blijdschap. Juf Myrthe laat het bekken horen en de kinderen mogen precies op het moment dat ze de klank horen een sprong maken. Dit spelletje kan in de klas herhaald worden.

Vervolgens horen de kinderen pianomuziek waarop ze verschillende sprongen mogen bedenken. De varkens en biggetjes vieren feest door met hun krulstaartjes te wiebelen.

De juf doet de biggenboogie voor met een gouden schudei. Als de kinderen het schudei horen, mogen ze met hun krulstaartje, pootjes bewegen. De les wordt afgesloten met de biggenboogiedans.

 

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: