Het programma Meer Harmonie in de Samenleving biedt voor deze maand de volgende lessen digitaal aan ter verrijking van de muziekeducatie op de deelnemende scholen:

Voor groep 1 en 2 ‘ Kleuren’

In deze les gaan de kinderen schilderen op muziek. Het thema van vandaag is: Kleuren. De les begint met een verfdans. De kinderen gaan een mooi schilderij maken op muziek en mogen stippen en strepen met hun vingers op muziek maken. Naarmate de muziek aanzwelt en sneller wordt, worden de bewegingen groter gemaakt met de handen en billen.

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Lesvoorbereiding groep 1 en 2

Groep 3 en 3 ‘Kevers’

In deze les ga je samen met de drukke kevers aan de slag met verschillende gereedschappen. We gaan lekker klussen, timmeren en zagen. We sluiten af met het leuke lied ‘Bouwen’!

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Lesvoorbereiding groep 3 en 4

Groep 5 en 6 ‘Muziek in Woord en Gebaar’

In deze les ga je terugkijken naar de handgebaren bij het lied ‘Do Re Mi’ en een kijkje nemen in een andere musical d.m.v. een andere gebarentaal. Verderop in het les ga je het lied zingen over de Adams Family en een en cup-game spelen bij het lied van de Adams Family.

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Lesvoorbereiding groep 5 en 6

Groep 7 en 8 ‘Lion in the Morning Sun’

Deze les start met het oefenen van het lied ‘Lion in the Morning Sun’. De tekst die de leerlingen hiervoor nodig hebben staat op de volgende pagina. Iedereen zingt lekker mee met juf Lara en meester Ron. Na het zingen gaan we over tot een quiz die over dit liedje gaat. De leerlingen gebruiken hiervoor de achterkant van de tekst. Om de les af te sluiten heeft meester Wout een bodypercussie oefening opgenomen. So You think You can Bodypercussie.? Veel plezier!

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Lesvoorbereiding groep 7 en 8

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: