Wat heeft Marjolein Jeurissen met muziek?

Ik ben geboren in Thorn, waar veel muziek wordt gemaakt door 2 harmonieën. In de weekenden repeteer ik bij de Koninklijke Harmonie. Hier heb ik geleerd hoe leuk en leerzaam het is om samen muziek te maken. Dat is wat ik leerlingen op de basisscholen het liefste wil meegeven.

Waarom is volgens jou structureel muziekonderwijs zo belangrijk voor kinderen?

Waarschijnlijk hoef ik niet meer te vertellen hoe goed het is voor het kinderbrein om muziek te maken. Naast dat verbindt muziek. Samen muziek maken betekent contact maken op een ander niveau door oogcontact en luisteren. Structureel samen muziek maken schept een band. Muziek maken geeft plezier.

Hoe zou jouw ideale beeld eruit zien van muziekonderwijs op de basisschool?

Muziek kan ondersteunen bij andere vakken. Bijvoorbeeld het zingen van tafeltjes. Zo wordt muziek verweven in het totale onderwijsaanbod. Kijk maar eens naar deze video hieronder over de spellingsregels met De Liedjeskast:

De liedjeskast

Heb je persoonlijk nog een ultieme muzikale droom?

Onderstaande video vind ik geweldig. Wat zou het gaaf zijn om zoiets ooit te kunnen geven aan de leerlingen! Verder spreekt het filmpje voor zich 😉

Flakefleet Primary School

We bedanken Marjolein voor haar deelname aan dit interview en wensen haar samen met de leerlingen heel veel muzikale belevenissen toe binnen het initiatief “Meer Harmonie in de Samenleving”. Op naar de gouden buzzer….

Marjolein geeft het stokje door aan basisschool de Diabolo in Kerkrade.

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: