Instrumentenfonds Meer Harmonie in de Samenleving

In kalenderjaar 2024 gaat het programma Meer Harmonie in de Samenleving van start met een instrumentenfonds.

Het streven is om voor het einde van schooljaar 2024-2025 alle 31 basisscholen deelnemend aan het programma Meer Harmonie in de Samenleving te voorzien van goed instrumentarium ter ondersteuning en uitbreiding van de muzikale ontwikkeling voor 8000 basisschoolleerlingen in de gemeente Brunssum, Landgraaf en Kerkrade.

 

Waarom?

Om een goede kwalitatieve muziekles te geven hoor je te beschikken over kwalitatief goed muziekmateriaal. Dit muziekmateriaal wordt nu vaker door de muziekdocent iedere keer van thuis uit voor de les meegenomen of lessen kunnen niet worden gegeven omdat de school of muziekdocent niet beschikt over voldoende materialen. Daarnaast willen wij dat de basisschoolleerlingen niet alleen tijdens de muziekles, maar ook gedurende de rest van de week in staat zijn om muziek te kunnen maken.

Onze missie: Iedere MHIDS-school beschikt over kwalitatief en duurzaam muziekmateriaal!

Hoe? 

Om alle 31 basisscholen te voorzien van kwalitatief en structureel muzikaal materiaal hebben we een bedrag van € 31.000,- nodig. Dit betekent een investering van € 1000,- per school.

Wat?

Dit bedrag hopen we op te halen via het opzetten van een instrumentenfonds met steun van particulieren, bedrijven, instellingen en fondsen.

Ondersteuning

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving hoopt natuurlijk op ondersteuning uit de regio voor het opzetten en onderhouden van dit instrumentenfonds.

Lees meer hierover op deze pagina of neem direct contact op via contact@mhids.nl

Alle steun, in welke vorm dan ook, wordt ontzettend gewaardeerd door de 8000 basisschoolleerlingen van de 31 deelnemende basisscholen in de gemeente Brunssum, Landgraaf en Kerkrade!

Alvast bedankt….

Meer Harmonie in de Samenleving

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving heeft via de financiële steun van de drie gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade en de bijdrage  van de deelnemende scholen de eerste € 10.000,- beschikbaar voor het instrumentenfonds.

De eerste instrumenten zijn inmiddels aangeschaft en zullen zeer spoedig beschikbaar zijn voor de 8000 basisschoolleerlingen.

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: