Het programma Meer Harmonie in de Samenleving biedt voor de maand april de volgende lessen digitaal aan ter verrijking van de muziekeducatie op de deelnemende scholen:

Voor groep 1 en 2 ‘Naar de boerderij’

Juf Myrthe neemt de kinderen vandaag met de bus mee naar de boerderij. Ze zingt het lied een aantal keren voor en speelt afwisselend hard en zacht op haar gitaar. Op de plekken waar er niet gezongen wordt (de muzikale rusten) speelt ze iets harder en mogen de kinderen de rustplek invullen door te klappen.

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Groep 1-2 Naar de boerderij

Voor groep 3 en 4 ‘Maestro Muis’

In deze les trippelen we met de vingers op tafel met de muziek mee en dirigeren op papier. In het eerste deel van de les gaan we aan de slag met een interactief muziekstukje over een muis en een kat. In het tweede deel van de muziek maken we kennis met Maestro Muis, de dirigent. Hiervoor hebben we dan een blaadje papier en een potlood nodig. Als er tijd over is kunnen de kinderen de getekende muizen ook nog inkleuren.

Voor de complete lesvoorbereiding klik op Groep 3-4 – Maestro Muis

Voor groep 5 en 6 ‘Klassieke muziek in beeld / Gnoom Mussorgsky’

In deze les gaan we een Gnoom-puzzel maken door middel van een grafische notatie op de muziek van Mussorgsky. In het tweede gedeelte van de les gaan we het lied ‘In de Schuur’ van artiest Snelle leren zingen en spelen.

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Groep 5-6 – Klassieke muziek in beeld en Gnoom Mussorgsky

Voor groep 7 en 8 ‘Stripsody’

Iedereen heeft het wel een keer gezien; een tekenfilm, zoals bijvoorbeeld Tom & Jerry. Heel veel geluiden die gemaakt worden door gebruiksvoorwerpen, maar ook door stemgebruik. In stripverhalen komt dit ook voor. Ze staan vaak in tekstballonnen met de geluiden die de schrijver bedacht heeft. Wij gaan in deze les deze geluiden zelf maken met onze stem.

Voor de complete lesvoorbereiding klik op: Groep 7-8 – Stripsody

0
Scholen
0
Kinderen
0
Gemeenten
0
Partners

Lees ook

MHIDS is een initiatief van: